Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Τροποποιήσεις στο Εγγυητικό




Σε τροποποίηση του νόμου για το Εγγυητικό Κεφάλαιο, προσανατολίζεται η Τράπεζα της Ελλάδος, εισάγοντας βελτιωτικές ρυθμίσεις στο νέο νόμο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι του 2010, προκειμένου να διευκολύνει τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου της VDV Leben.

Οι τροποποιήσεις θα αφορούν στη δυνατότητα του Εγγυητικού Κεφαλαίου να μεταβιβάσει στον υποψήφιο ανάδοχο του χαρτοφυλακίου, τα ποσά που προορίζονται για τις αποζημιώσεις των ασφαλισμένων.


Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου εκτιμάται ότι θα διευκολύνει την προσπάθεια εξεύρεσης αναδόχου τόσο στην περίπτωση της VDV Leben, αλλά και σε κάθε άλλη ενδεχόμενη νέα ανάκληση εταιρείας που δραστηριοποιείται στον κλάδο ζωής.

Στην περίπτωση της VDV Leben η προκήρυξη ανοιχτής πρόσκλησης για την πώληση του χαρτοφυλακίου της, προσδιορίζεται σε ένα περίπου τρίμηνο, καθώς προηγουμένως θα πρέπει να ολοκληρωθεί η απογραφή και η αποτίμηση της εταιρείας. Στις άμεσες κινήσεις είναι η αποσφράγιση των γραφείων της από τον εκκαθαριστή, η οποία αναμένεται την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία της απογραφής.

Στις βελτιωτικές κινήσεις που επεξεργάζεται η ΤτΕ είναι και η δυνατότητα εξεύρεσης αναδόχου και για τα 8.000 συμβόλαια που είχαν συναφθεί στη Γερμανία, τα οποία θα επιδιωχθεί να μεταβιβαστούν με παράλληλες διαδικασίες σε αλλοδαπή εταιρεία στη γερμανική αγορά.

Στην ελληνική αγορά το πρόβλημα περιορίζεται σε 5.000 περίπου συμβόλαια και σύμφωνα με την προσδοκία της ΤτΕ, η εξεύρεση αναδόχου είναι πιθανό ενδεχόμενο, στο βαθμό που υλοποιηθούν μια σειρά βελτιωτικές κινήσεις στο νόμο για το Εγγυητικό Κεφάλαιο.

Σημειώνεται ότι η κάλυψη του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής εκτείνεται σε όλους τους κλάδους ασφάλισης ζωής, ανά ασφαλιστήριο και ανά ασφαλισµένο, µε εξαίρεση τις απαιτήσεις που πηγάζουν από συµπληρωµατικές καλύψεις νοσοκοµειακής περίθαλψης, και ισούται µε το 100% κάθε απαίτησης από ασφάλιση ζωής και µέχρι το ποσό των 30.000 ευρώ ανά δικαιούχο ασφαλίσεων ζωής για τις παροχές στη λήξη και τις εξαγορές των ασφαλιστηρίων συµβολαίων και µέχρι το ποσό των 60.000 ευρώ για τις αποζηµιώσεις θανάτου και µόνιµης ολικής αναπηρίας.ροποποιήσεις στο Εγγυητικό


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου