Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αποφάσεις για τις ασφαλιστικές παίρνει η Τράπεζα της Ελλάδος



Συντάκτης / NextDeal
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 10:38

Ασφαλείς πληροφορίες του www.nextdeal.gr αναφέρουν ότι η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος θα εξετάσει άμεσα την τακτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα στα θέματα εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς.

Τακτική η οποία και θα ανακοινωθεί σε αδρές γραμμές και στη συνάντηση που θα έχει την προσεχή Δευτέρα 31 Ιανουαρίου η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος με τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών. Η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκεται ενόψει ενός σημαντικού διλλήματος. Αν δηλαδή θα προχωρήσει σε μία ριζική αντιμετώπιση των προβλημάτων ή θα ακολουθήσει την οδό της σταδιακής προσαρμογής δεδομένης και της γενικότερης ιδιαίτερα αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.

Ως παράδειγμα στην δεύτερη περίπτωση αναφέρεται ότι η ΤτΕ θα μπορούσε να δώσει μία παράταση ισχύος του γνωστού «άρθρου 6» για ένα ή δυο ακόμη χρόνια προκειμένου να διευκολύνει την πολιτική αποθεματοποίησης των εταιρειών που είχαν να αντιμετωπίσουν προβλήματα. Όπως είναι γνωστό η ισχύς του άρθρου έξι έληξε στις 31 12 2010.

Σε διαφορετική περίπτωση εκτιμάται ότι υπάρχουν εταιρείες που αν δεν προσαρμοσθούν τάχιστα (βλέπε καταβολή κεφαλαίων) θα βρεθούν ένα βήμα πριν το διορισμό επιτρόπου ή το λουκέτο. Όλα θα αποφασιστούν σε κρίσιμη σύσκεψη στην ΤτΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου