Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Προσαρμογή έως τέλος του 2012 με αυστηρή εποπτεία για τις ασφαλιστικές εταιρίες

IMAGEΗ προσαρμογή στο νέο καθεστώς για την φερεγγυότητα στις ασφαλιστικές εταιρίες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, για όλες τις εταιρίες, το 2012 ήταν το κεντρικό μήνυμα της νέας εποπτικής αρχής της Τράπεζας της Ελλάδος στην πρώτη συνάντηση όλων των εκπροσώπων των εταιριών.
Επίσης ένα δεύτερο μήνυμα προς τους εκπρόσωπους όλων των ασφαλιστικών εταιριών ήταν οτι ο εποπτικός ρόλος της νέας αρχής θα ασκηθεί και σε όλους τους τομείς. Κυρίαρχη σε αυτή την κατεύθυνση της εποπτείας θα είναι η κεφαλαιακή επάρκεια με βάση την αναλογικότητα, χωρίς αυτό να αποτελέσει άλλοθι στις μικρού μεγέθους εταιρίες για κωλυσιεργίες προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης και της προσαρμογής.
Απο την πλευρά των εκπροσώπων των εταιριών τέθηκαν και επιμέρους ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα ζητήματα του ανταγωνισμού, ενώ επισημάνθηκε και το θέμα των νομοθετικών παρεμβάσεων που ετοιμάζει η Γενική Γραμματεία Kαταναλωτή στο θέμα των τιμολογήσεων στις ασφαλίσεις υγείας.
Τέλος σύμφωνα με πληροφορίες η εποπτική αρχή είναι διατεθειμένη να δει και για το 2011 την εφαρμογή του άρθρου 6 για την κεφαλαιακή επάρκεια, αλλά κάτω από το πρίσμα των νέων δεδομένων στους εποπτικούς κανόνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου