Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Οι αυξήσεις ΜΚ σε ασφαλιστικές και η αναδοχή των συμβoλαίων της Vdv Leben


Posted by News Team on Mar 4th, 2011 // View Comments

imageΤρεις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και μια αναδοχή χαρτοφυλακίου αποτελούν αυτή την στιγμή τις προτεραιότητες για την εποπτική αρχή των ασφαλιστικών εταιριών στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ειδικότερα την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Leben International ΑΕΑΖ φέρεται ότι θα ζητήσει από τις ασφαλιστικές εταιρίες η Τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα, από την νέα εποπτική αρχή, για την ασφαλιστική που ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της όταν αποδείχθηκε ότι υπήρχαν εικονικές και πλαστές εγγυήσεις κεφαλαίου και περιουσιακών στοιχείων , να εφαρμόσει το νέο νόμο για το εγγυητικό κεφάλαιο των συμβολαίων ζωής.
Η ασφαλιστική Vdv Leben International ΑΕΑΖ, είχε περί τα 13.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής, με κύρια δραστηριότητα στην Γερμανία όπου είχε την έδρα της και στην Ελλάδα λειτουργούσε ως υποκατάστημα. Σε πρώτη φάση οι προτάσεις δεν θα είναι δεσμευτικές και οι εταιρίες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα χαρτοφυλάκια για τον έλεγχων των στοιχείων.
Στο μέτωπο των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου σε τουλάχιστον τρεις ασφαλιστικές, φέρεται να έχουν τεθεί από την Τράπεζα χρονικά όρια για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, προκειμένου να καλύψουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια. Στην μία από τις ασφαλιστικές το ύψος της αύξησης περνά τα 12 εκατ. ευρώ, ενώ στις άλλες δύο τα δυο και το ένα εκατομμύριο ευρώ αντίστοιχα.
Από τις εταιρίες αυτές φέρεται να έχουν ξεκινήσει ή ανακοινωθεί σχετικές ενέργειες για τις διαδικασίες της αύξησης και βέβαια το τελικό ζητούμενο είναι πότε και πως θα ολοκληρωθούν και ποιες θα είναι οι αποφάσεις της αρχής με βάση τα όρια και τα περιθώρια που έχει δώσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου